Na hranici našich hranic

.

Prodloužený víkend 16. - 19. 11. 2023 jsme my Berušky, Alče, Strejda a Betinka, strávili na výpravě v rozkošném, orlickém městečku Dobruška. Vymýšlení termínu výpravy bylo celkem hard-core, ale nakonec se vše domluvilo a mohli jsme vyrazit …

Po nalodění se v Chrudimi a Pce nás Strejda dovezl na chatu svou bílou dodávkou, tzv. autobusem. Ve čtvrtek večer nás už čekalo pouze vybalování, hry, drbání a Strejdova dýňovka. Zbylé 3 dny byly ve znamení výletů. V pátek blátivý výlet z Mezilesí, na zříceninu hradu Frymburk, do Pekla a na rozhlednu Vartu. Ušli jsme asi 20 km a převýšili půl druhého kilometru.

V sobotu byl adrenalinový a mokrý výlet, kdy jsme kopírovali státní hranice a hledali kešky. Byli jsme velmi plodní a našli jsme jich hodně. Tento den by zpestřen krpálem jako kráva, na kterém jsme byli na hranicích svých sil, a dobrodružstvím s přeskakováním řeky. Pak jsme ještě jeli na Šerlich, jen kvůli prvnímu letošnímu sněhu. Zde jsme se vydováděli a nafotili nádherné fotky. Sobotní večer byl výjimečně jiný, protože jsme se dívali na Star dance. Pořádně nás naštvalo, že vypadl M. Adamzcyk, favorit Aniček, Viky a Verunky. Na zahradě jsme si před pořadem zatancovali a Lůca nás naučila tanec „Salsu“.

I když mělo celý víkend být hnusně, tak nám štěstí přálo a nepršelo. Zima sice byla, ale my se přioblékli. Řídili se slovy: „Není špatné počasí, ale jen špatně oblečený Zálesák.“

Každý večer nám Strejda uvařil vynikající jídlo a pak jsme hráli hry. K tomu jsme papkali buchtičky, které jsme napekli, včetně narozeninového dortu.

Letošní podzimní výprava byla asi jedna z našich nejdelších (ale to je přeci dobře 🙂). Všichni jsme si ji hodně užili a už se nemůžeme dočkat další.

Loučí se s vámi bývalé Berušky, Alča, Strejda, Betinka + plyšová opice Bedřich.

PS: K nadpisu – neupálili nás, jen to tak zní 🙂